La Webquest

diumenge, 7 de desembre del 2014

Creative Commons

Què és?

És una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.

Creative Commons (CC) ofereix llicències des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. Mitjançant aquesta, permet que els creadors d'imatges, vídeos, documents... ho comparteixin  a través de la xarxa, però especificant de quina manera es podrà fer servir. Tot i això, les llicències no són totalment lliures, ja que a la web, posen a disposició dels autors uns formularis amb els quals poden escollir les característiques de distribució de l'obra. Així doncs, els usuaris podran utilitzar-ho sempre i quan respectin els termes de l'autor especificats a la llicència. Així doncs, en comptes de què tot allò que comparteixi tingui "tots els drets reservats" en aquest cas tindrà "alguns drets reservats".
A continuació, podreu consultar les combinacions que s'ofereixen al següent enllaç:

Creative Commons amb altres llicències com Copyright i Copyleft, totes tres es basen en el règim de la propietat intel·lectual. 

Tot això que s'ha explicat anteriorment, és interessant treballar-ho amb els alumnes per a començar a buscar informació, imatges... de manera legal. 

La definició és extreta de la pàgina: 
http://ca.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada