La Webquest

dissabte, 6 de desembre del 2014

12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point

A classe de GTIC, vam parlar sobre Microsoft Power Point. Aquest, pertany a l'empresa Microsoft i és un programa especialitzat en fer presentacions amb textos esquematitzats. Ofereix diversos dissenys d'animació, de plantilla i de fonts. A més, es poden inserir imatges, ja sigui des d'aquest mateix programa o des d'un altre lloc. En aquest darrer cas, es poden combinar aquestes imatges amb text i sons. En definitiva, és fàcil i pràctic d'utilitzar. Malgrat això, si es vol fer una bona presentació, cal tenir en compte alguns aspectes importants que poden ser útils. 

Abans de tot, mai hauríem d'oblidar que Power Point és un suport útil per l'orador a l'hora d'exposar un tema. En aquest sentit, les idees han d'aparèixer de manera sintetitzada amb el mínim de paraules possible. Amb això, aconseguim que a l'hora d'exposar-ho, sigui per l'orador i per el públic molt més visual, dinàmic el discurs i molt més entenedor. A més, el tipus de lletra ha de ser adequat (ni molt gran ni molt petita i, entenedor com Arial, Calibri, etc). Relacionat amb tot això, el fons ha de contrastar-se amb el text escrit, com per exemple un fons blanc amb la lletra de color negre. Aquesta presa de decisió sobre quin color s'utilitzarà, dependrà del tema i del que es voldrà aconseguir. Tot i això, s'ha d'evitar els colors llampants, ja que produeix cansament a la vista i per tant, es fa molt més pesat pels espectadors.
Pel que fa a les imatges, és important que hi hagi, ja que toca més a la part emocional de les persones (hemisferi dret). En el cas de la música, també afecta la part emocional. Utilitzar un tipus de música i no un altre, dependrà del tema i sobretot del que es vol aconseguir. Si no es fa una bona tria, no s'aconseguirà l'objectiu.
Les animacions que s'utilitzin, no ha de marejar al públic.
Com a proposta, a l'inici de la presentació oral, si es posa un fons de pantalla negre, provoca intriga al públic sobre allò que es parlarà. 

Pel que fa a l'àmbit educatiu, podem utilitzar aquest programa perquè el docent transmeti informació als seus alumnes (classe magistral) o per emocionar, persuadir, interactuar... En el primer cas, seria útil pels alumnes que el mestre no porti les presentacions acabades a classe, ja que és molt més enriquidor que ells acabin de constriuir-les.

Si distingim aquest programa amb el Prezi , algunes diferències que podem trobar són que en el cas del Power Point, les plataformes sempre són les mateixes, és més complex d'utilitzar-ho i, l'usuari pot fer el seu propi disseny. En canvi, les plataformes del Prezi sempre s'estan actualitzant, és més senzill d'utilitzar i, l'usuari només pot escollir els dissenys que hi ha.

Per a més informació, consultar:
http://pers.blanquerna.url.edu/jordisimon/doc1302a.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada