La Webquest

dilluns, 20 d’octubre del 2014

Anàlisi d'un bloc educatiu

Aquesta, va ser una activitat proposada pel mestre de GTIC. Cadascú de nosaltres, havíem d'observar i comparar diversos blogs envers l'educació i, finalment escollir un per analitzar-lo. Després d'haver observat i comparat diversos blogs envers l'educació, vaig escollir un per analitzar-lo: http://bloginfantilbenamocarra.blogspot.com.es/ 
Aquesta activitat, consistia en respondre a les següents preguntes: 

  • Quins tipus de continguts hi ha publicats? La presentació del bloc, activitats que es realitzen en el centre (sortides escolars, projectes en curs o que ja s'han fet).
  • En quin format treballa els continguts? (vídeo, àudio, presentacions, text, imatges...). Els continguts es treballen majoritàriament amb imatges acompanyades d'un breu text explicatiu on reflecteix l'activitat que s'ha fet, els projectes i, a més per dissenyar el calendari. Finalment, en algun cas, s'utilitza el vídeo per poder veure els contes que a dia d'avui estan treballant.
  • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s'hi desenvolupa, interaccions possibles...  És un blog de centre com en l'altre cas, ja que hi ha testimonis gràfics d'activitats realitzades dins o fora del centre i algun arxiu multimèdia. A més d'això, l'usuari pot col·laborar aportant el seu comentari.
  • Qui els publica? El mateix equip "Benamocarra".
  • Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,... No hi ha cap pàgina estàtica en aquest cas. La presentació del bloc s'ha fet just a sota del títol del mateix bloc. A l'entrada es publiquen totes les últimes novetats. En aquest darrer cas, al lateral dret, hi ha el "Archivo del blog" amb tots els mesos de l'any per facilitar la cerca a l'usuari d'allò que s'ha publicat cada mes.
  • Quina plataforma utilitzen? Blogger.
  • Com són les entrades? Igual que en l'altre cas, les entrades també són molt visuals. Van actualitzant les últimes activitats que s'han produït en els últims dies amb el recurs de fotografies que ho demostri.
  • Quines competències s'hi treballa? Van a veure obres d'art, dibuixen sobre allò que veuen en l'exposició, treballen els contes, projectes per coneixes a si mateix, l'autoconeixement, etc.
  • Hi ha comentaris? Sí. La majoria són persones que feliciten l'esforç que estan fent els mestres.
  • A qui va dirigit? Igual que en l'altre cas, aquest també va dirigit als pares perquè vegin el que succeeix, i d'aquesta manera, poden estar informats. Va dirigit també a persones que no coneixen prou l'escola, i és una manera d'informar-se del seu sistema d'educació. I també, és pels infants, com una manera de compartir tot el que estan aprenent.
  • Hi ha blogroll? Sí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada