La Webquest

divendres, 31 d’octubre del 2014

"Vídeo y educación"


Aquest llibre, pretén respondre el "Per què del vídeo en l'educació", "Què concepció del vídeo" i "Com integrar el vídeo".


En el capítol 1 "Educación Audiovisual", ens explica que actualment vivim en una situació de canvi accelerat pel que fa a la tecnologia. La imatge, és una forma de comunicació superior del llenguatge. Aquests canvis provoquen modificacions culturals i socials. Així doncs, l'objectiu de l'educació no hauria de centrar-se en el present, ja que actualment estem preparant a nens per un món que ja no existeix. Les imatges visuals i sonores s'han convertit en el mitjà en el que creixen les noves generacions. McLuchan indica que "Los medios de comunicación, combinando el entorno, hacen surgir en nosotros relaciones únicas de percepción sensorial". Malgrat que molts mestres pensen que és eficaç aquests medis de masses, es neguen a integrar-les a les escoles. Això, justificaria a què l'home, té por al canvi. Per aquest motiu, té l'obsessió per continuar amb el sistema tradicional.
Pel que fa als hemisferis cerebrals, l'hemisferi esquerre, controla la part dreta del cos. Estableix les funcions de la lectura, l'escriptura... Té major sensibilitat per el punt visual.
En el cas de l'hemisferi dret del cervell (actualment és la que s'adquireix més predomini), controla la part esquerra del cos. És la part emocional, intuïtiva, creativa sintètica. Aquest nou home comprèn sobretot d'una manera sensitiva, deixant que vibrin tots els seus sentits.
En el capítol 2 "Modalidades en el uso didáctico del vídeo", ens explica que el vídeo des del punt de vista de la tecnologia, és un mitjà d'exposició audiovisual. Des del punt de vista didàctic, s'ha començat a explorar noves possibilitats d'aplicació en l'aula. Les modalitats d'ús poden ser: vídeo-lecció, vídeo-recolzament, vídeo procés, programa motivador, programa monoconceptual, vídeo interactiu. Cadascuna d'aquestes, estan explicades en el llibre.

Per a més informació d'això, podeu consultar el llibre proposat anteriorment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada