La Webquest

dissabte, 27 de desembre del 2014

Fiabilitat de la informació

Per avaluar fonts d'informació fiable a partir del document publicat per la UIB, cal que ens preguntem el següent:
  • Qui? Ens hem de fixar si la pàgina ens proporciona informació sobre l'autor o institució i si ens dóna la possibilitat de contactar amb els responsables.
  • Què? Parlem sobre el contingut el qual avaluarem si està fet amb exactitud, cobertura, objectivitat, vigència i rellevància.
  • Quan? És important que la pàgina s'estigui contínuament actualitzant. D'aquesta manera, estarem al dia.
  • On? És a dir, el lloc on està publicada la informació.
  • Per a què? És a dir, a quins usuaris va dirigida, quins propòsits té i, el tipus de contingut que es tracta.
  • Com? La navegabilitat. És important que la pàgina tingui un sistema de navegació ordenat que la informació sigui recuperada còmodament. 
Exemples de fonts fiables podrien ser: 
http://edu365.cat/http://web.gencat.cat/ca/inici/http://www.xtec.cat/web/guest/homehttp://www.theflippedclassroom.es/http://scholar.google.es/, en llibres, revistes científiques  de la biblioteca (magazines, articles de diaris...), diaris, etc. En els magazines, no pasen per mans d'especialistes i en canvi la revista científica si. Així doncs, aquesta darrera és més fiable. 

*Aquesta entrada, l'he feta conjuntament amb la meva companya Cristina Lamonja, ja que  a l'entrada Wikipedia i preguntes, ha sortit aquest tema. La pàgina web, la qual ens ha  servit com a referent per explicar-ho, és: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada