La Webquest

dimarts, 2 de desembre del 2014

Identitat i territori

Va ser una presentació oral que vam realitzar tota la classe per parelles, a finals del primer semestre conjuntament amb GTIC i COED. A l'inici del treball, havíem de trobar una companya o company de classe que coincideixi amb tu en algun aspecte i que a més, allò ens defineixi qui som nosaltres i per què som així. En el meu cas, la meva companya Estefania Ruiz i jo, concidíem en una vivència passada, ja que tant ella com jo, certs mestres ens van etiquetar durant el batxillerat. I això, va fer que actualment siguem més fortes i tossudes, però a la vegada més dèbils. Un cop decidit el tema, durant un temps limitat, havíem de treballar-lo més a fons documentant-nos en diverses fonts fiables, pensar el títol i quina plataforma utilitzar tenint en compte el tema i la finalitat (en el nostre cas, vam utilitzar el Prezi, ja que volíem relacionar conceptes, idees amb vivències personals...), etc.

Cal tenir en compte que la finalitat de la presentació oral era, com he dit anteriorment, pensar un títol atractiu que capti l'atenció de l'oient, posar en pràctica la oratòria tenint en compte totes les estratègies, recursos... exposats al llibre Com parlar bé en públic, així com també del que apreníem a les classes de COED. També, aprendre a cercar informació fiable i utilitzar el Power Point o el Prezi tenint en compte els interessos de cada parella, fer un vídeo o si més no, inserir-lo d'Internet,  no fer faltes d'ortografia, intentar convèncer o donar una lliçó al públic sobre un tema, respectar els 8 minuts aproximats que se'ns donava per exposar, etc.

Així doncs, el nostre treball el vam anomenar "Un camí de fortalesa". A continuació, podreu veure com va quedar finalment el Prezi:



Com a futurs mestres, crec que ha sigut interessant fer aquest exercici per perdre la vergonya, perdre la por en parlar en públic, ser clars i concisos a l'hora de parlar... ja que d'aquí a uns anys, ens exposarem davant els nostres futurs alumnes, haurem de fer reunions amb els pares, entre altres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada