La Webquest

dilluns, 8 de desembre del 2014

Flickr

Què és?

És un lloc web gratuït, on els usuaris poden compartir i vendre fotografies i vídeos de creació pròpia i a més, permet buscar, guardar i ordenar imatges i vídeos. 


L'avantatge, és que per accedir-hi, no fa falta enregistrar-se, tot i que si vols carregar fotos i/o vídeos i a més, crear-te el teu propi perfil per pujar material, aleshores és necessari registrar un compte. A més, aquest sistema permet fer cerques d'imatges per etiquetes, per data i tipus de llicència Creative Commons. Per tant, és molt útil utilitzar-ho quan es tracta de fer treballs, quan s'han d'inserir imatges al teu blog, així com altres mitjans socials, ja que es basa en les característiques habituals de l'HTML i l'HTTP. En aquest sentit, cal tenir en compte que tot allò que extraiem per inserir-lo en un treball o en qualsevol altre mitjà, s'ha de ficar don s'ha extret (by) el nom del propietari. 

A l'hora de buscar una imatge per exemple, per assegurar-se que la cerca està sota la llicència Creative Commons, hauràs de posar en el cercador d'imatges el nom d'allò que desitgis trobar. Un cop fet això, a dalt de tot fes clic a "Búsqueda avanzada" i a baix de tot fes clic al requadre blanc petit on posa al costat "Buscar sólo dentro de contenido con licencias de Creative Commons". Per a cada cerca, s'haurà de realitzar el mateix procediment. 

En l'àmbit educatiu, és un bon recurs per ensenyar als alumnes, un exemple d'un lloc web on podem extreure imatges, vídeos... sota la llicència Creative Commons.


Per a més informació, fes una consulta a http://ca.wikipedia.org/wiki/Flickr

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada