La Webquest

diumenge, 30 de novembre del 2014

Poema

A COED , vam haver d'escollir un poema que ens agradés per recitar-lo a classe. 
En el meu cas, vaig escollir "Ahir" de Josep Carner (1884-1970). Ell va ser poeta, periodista, autor de teatre i traductor català. Era conegut com el "príncep dels poetes catalans" i el màxim representant de la poesia del Noucentisme. 

                                                          


                                                                Josep Carner, Ahir

                                                                     Menta, farigola,
                                                                      ruda i romaní.


                                                                     Una vella, vella
                                                                     com un pergamí
                                                                   d’hora a la finestra
                                                                       vol reconfegir
                                                                  la casa que hom veia
                                                                      darrera el jardí.

                                                                     D’allà la cridava
                                                                        un minyó veí.
                                                                      Anaven a escola
                                                                      pel mateix camí.

                                                              Que en fa d’anys, sospira,
                                                                     que ell se li morí!
                                                                 Tants d’anys fan un dia,
                                                                        un de sol: ahir.

                                                                      I, si s’estimaren,
                                                                   mai no s’ho van dir.
                                                                      Menta, farigola,
                                                                        ruda i romaní.


                                                             Del Llibre dels poetes, (1904)


El tema principal d'aquest darrer poema, és una senyora gran amb la consciència d'haver malbaratat la vida "Carpediem", perquè tant ella com el seu estimat, que anaven junts a l'escola, mai es van atrevir a expressar l'amor. Així doncs, l'he triat, perquè considero que hem d'aprofitar tots els moments que ens ofereix la vida, ja que després serà massa tard...

dilluns, 17 de novembre del 2014

Setmana de pràctica i reflexió educatives

Des del passat dilluns dia 10 fins el divendres dia 14 de novembre, vam realitzar la nostra setmana de pràctica i reflexió educatives (SAE). Les activitats van ser les següents:

Dilluns: Espai per nadons i sortida a Vallvidrera.
Dimarts: Visita al MNAC "Històries en relleu" i taller de contes (1a part).
Dimecres i dijous: Vista a una escola.
Divendres: Exposició de materials didàctics, tauletes digitals a l'aula, el silenci del Jonc i taller de contes (2a part)

Pel que fa a "Tauletes digitals a l'aula", va ser una xerrada que va tenir molta relació amb l'assignatura de GTIC. Dos mestres d'infantil i primària de l'Escola Mare de Déu de la Mercè, ens van explicar l'experiència que van tenir quan aquesta escola, van integrar els Ipads. Ens van explicar que després d'aprendre com utilitzar aquesta eina i perquè utilitzar-la, es van adonar que és molt útil a nivell personal, ja que et pots organitzar molt fàcilment i pots tenir accés des de qualsevol lloc. A més, aquesta eina és útil per fer activitats amb els alumnes. A tall d'exemple, si es fa activitats per racons, una d'elles podria ser que els nens aprenguin a utilitzar-lo per si sols (autoaprenentatge) realitzant activitats relacionats amb les matemàtiques, l'anglès... En aquest sentit, molts cops els propis mestres aprenien dels seus alumnes ja que ells mateixos, descobrien coses que els mestres no sabien

Per finalitzar, he preparat una presentació de Google on resumeix la meva setmana SAE. Espero que us agradi!!!

dimarts, 4 de novembre del 2014

Llenguatge musical

El piano de Yuja Wang



El 24/10/2014, les meves companyes Cristina Lamonja, Elisabet de Higes, Estefania Ruiz, Ana Roman, Asunción Perez i jo, vam anar a veure una orquestra a l'Auditori de Barcelona. La principal protagonista va ser Yuja Wang qui va tocar el piano molt bé. L'objectiu d'aquesta sortida va ser escoltar música en directe i guadir-ne d'ella. Després, vam fer una reflexió i li vam entregar al mestre.

Aquesta va ser la meva primera experiència, ja que mai havia anat a veure cap orquestra. Per aquest motiu, em fa il·lusió compartir-ho amb tots vosaltres!

Educació visual i plàstic

Fang


Fa uns dies a Educació visual i plàstic, vaig realitzar una activitat amb fang juntament amb l'Elisabet de Higes i la Cristina Lamonja. L'objectiu d'aquest treball era conéixer com treballar el fang amb els petits de la classe. Així com també, la creació dels colors que no siguin tòxics per ells. A partir d'aquí, cada grup havia d'inventar-se un conte mitjançant els materials que teniem a l'avast: animals, plantes, fang, pedres...  Un cop acabat, vam explicar el conte als companys de classe. La història deia així: 

Hi havia una vegada, un home que estava remant en mitg del mar, perdut,  al costat de l'elefant i la girafa. Un dia, a causa d'una forta tempesta, van sortir tots tres de la varca i van nadar fins que van trobar un lloc on poder sobreviure. L'elefant, va nadar tant i tant, que sense adonar-se'n va aparèixer a un altre illa una mica més lluny d'on estaven la girafa i l'amo. Així doncs, els animals van buscar una solució i van construir una petita varqueta perquè qui vulgui, pugui desplaçar-se d'una illa a un altre sense problemes. Finalment els tres van viure molt i molt feliços. 


dilluns, 3 de novembre del 2014

Seminari

L'altre dia, vaig penjar a la pàgina web de l'assignatura, un vídeo que mostraré a continuació de Francesco Tonucci (pedagog italià especialitzat en educació infantil), criticant a la LOMCE. Aquesta llei, considera que l'educació és el motor que promou la competitivitat de l'economia. Per tant, volen eliminar matèries que per ells "distreuen", però que realment són les que ens fa pensar més i les que ens fa sentir persones lliures. L'únic objectiu de la LOMCE és el mercat i, per aquest motiu, conceveix que les escoles són una fàbrica.


M'ha semblat un tema interessant per reflexionar i compartir-ho amb tots vosaltres. Amb això, ens podem adonar que aquesta llei el que fa no és millorar el desenvolupament del nen/a, sinó que l'empitjora més encara.


Google Sites

Què és?

És una eina on-line on es pot organitzar la informació i compartir-la amb un grup reduït de persones, individualment o amb tothom d'una manera molt fàcil. Un avantatge és que a més, es pot editar, comentar la informació i incloure gadgets. Aquesta aplicació, possibilita inserir vídeos, calendaris, fotografies, etc. Però com a desavantatge, podríem dir què a diferència del Google Drive on més d'una persona podia editar una mateixa plataforma a la vegada, Google Sites no ho permet. 
 
Per accedir-hi, es fa mitjançant el teu compte de Gmail o des de qualsevol altre correu.

Per posar-ho en pràctica i aprendre com es crea un Sites, cada grup havia de crear-ne un i escollir un tema. En el meu cas, juntament amb les meves companyes Elisabet Adam i Cristina Lamonja vam escollir el tema següent: l'Escola Inclusiva.

Esperem que us agradi!