La Webquest

dimecres, 10 de desembre del 2014

Wordle

Què és?

És una aplicació gratuïta on a partir d'un text escrit, es forma un "núvol de paraules". A més, ressalten les paraules que més es repeteixen en el text i s'eliminen els signes de puntuació i les paraules curtes. Aquesta web 2.0, t'ofereix modificar el tipus de lletra, el color i la posició. Un cop fet això, el resultat final es podrà compartir en un blog mitjançant el codi embed, capturar-la en PDF i/o imprimir-la.

Utilitat:

A nivell d'educació, podem fer núvols de paraules d'una temàtica actual, classificació de paraules esdrújules, verbs, sinònims, etc.

La part del cervell que més es treballa en aquest cas és l'hemisferi esquerra, ja que és el costat de les idees.

Per posar-ho en pràctica, he agafat un petit fragment d'una notícia extret de http://cultura.elpais.com/cultura/2014/12/04/television/1417689029_704368.html

El fragment que he escollit és aquest: "El contenido televisivo acapara la conversación en las redes sociales en las franjas de máxima audiencia. Nos gusta comentar lo que vemos en la televisión, y si podemos hacerlo con miles de tuiteros en vez de solo con dos o tres familiares, mucho mejor. Las cadenas son plenamente conscientes de la importancia de fomentar esa conversación y sacar provecho de ese afán por participar en el evento televisivo. Pero para ello es necesario contar con datos que permitan conocer a esa audiencia social. ¿Qué les mueve? ¿En qué programas volcar los esfuerzos? ¿Qué ha hecho reaccionar al público?" 

A partir d'aquí, aquest és el meu resultat:



Si vosaltres també esteu interessats en utilitzar aquesta nova eina sense necessitat d'enregistrar-se, feu clic al següent link: http://www.wordle.net/ i seguidament, doneu a l'opció "Create" situat a dalt de tot a la part esquerre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada