La Webquest

divendres, 26 de setembre del 2014

Les Etiquetes


A GTIC vam parlar sobre les etiquetes. Què entenem per aquest concepte? Són paraules en l'entrada del teu blog, per exemple, que té la funció d'organitzar la informació seleccionant-les per categories. És a dir, en una mateixa entrada, pot haver-hi molta informació sobre diferents temes que hagis tractat. Per tant, les etiquetes el que fan és seleccionar la informació per categories i donar informació a Google sobre el contingut del teu blog. Els avantatges que té, són que els cercadors, poden trobar la informació que els interessa d'una forma més fàcil i ràpid i gràcies a això, pots aconseguir que les persones que et llegeixin, es quedin més temps.


Per afegir etiquetes en el teu blog, primer has d'accedir-hi a la pàgina inicial. Després, a dalt de tot a la part esquerra, fes clic a la icona que hi ha just al costat del taronja amb el símbol d'un llapis. Un cop fet això, a la part esquerra veuràs diferents categories, de manera que hauràs de fer clic a "Diseño". I a partir d'aquí, situat on diu "Añadir un gadget" i s'obrirà una finestreta on hauràs de trobar "Etiquetas". 



Així doncs, per a cada entrada que vagis fent, veuràs a la part dreta "Etiquetas" on podràs afegir-hi les que vulguis però sempre, separant-les amb una coma. 

Per a més informació, consulta la següent pàgina:

dijous, 25 de setembre del 2014

Canals RSS

Really Simple Sindication (RSS), es tracta d'un senzill mecanisme tecnològic, basat en XML, que facilita estar al dia de les novetats que es publiquen als vostres llocs web preferits, sense necessitat de visitar-los periòdicament. Un cop et subscrius a un canal RSS, rebs periòdicament notícies de les actualitzacions de la corresponent pàgina web.


Per llegir les RSS cal un programari lector. Aquest servei és gratuït, accessible en xarxes i s'utilitza de manera fàcil, ja que només t'has de carregar els titulars. A més, pots adjuntar el contingut de molts llocs web en un sol espai.


Un programa que fa servir RSS són els "agregadors". Aquest, és una eina que permet rebre continguts de diferents subscripcions, pots ordenar els feeds, pots llegir el contingut sense necessitat d'accedir-hi i, finalment permet veure tot allò que encara no hem llegit.


Per subscriure't, hauràs de seguir aquests passos:

1. Fes clic a la icona etiquetada amb "RSS" o "XML" al vostre lector.
2. Completa la informació de manera que s'afegirà a la llista de canals.
3. A partir d'aquest moment, aniràs rebent publicacions.

Un exemple clar d'aquest sistema, seria Feedly

dimecres, 24 de setembre del 2014

La Webquest

Què és?


És una nova eina que tenen els mestres per ensenyar als docents i a més, una nova proposta perquè els alumnes aprenguin. És a dir, és una recerca guiada on ells han d'elaborar un producte a partir d'un rol assignat prèviament (presentació, article d'opinió...) amb recursos d'Internet, que permeten la construcció del coneixement del nen, la cerca d'informació i a partir d'aquesta, la transformació en un producte, fomentar el treball individual i cooperatiu i, a més l'autoavaluació i obenció dels resultats.


A continuació, adjuntaré un vídeo de la pàgina web: http://www.edu3.cat/ concretament de l’enllaç http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=47278&p_ex=webqueston explica quines utilitats té, i si més no, la finalitat.
Edu3.cat


Per ampliar més la informació, consulta: http://ca.wikipedia.org/wiki/Webquest